Bloggens startsida

Susannes matblogg

Ett nytt matspel

Publicerad 2010-06-15 13:34 i Testat och recenserat 

Det har kommit ett nytt matspel för oss matintresserade!

Det är ett frågesportsspel med frågor relaterade till mat.

matspel

Spelet är litet och behändigt (bild till höger) och består av 350 frågor.

Jag tyckte frågorna var ganska svåra. Jag kunde svaret på knappt en tredjedel när vi spelade.

matspel kort och regler

Varje frågekort innehåller 6 frågor i 6 olika ämnen (bild till vänster) och på baksidan står svaren (bilden i mitten). Reglerna är enkla (bild till höger) men lämnar stort utrymme för att hitta på egna regler.

Spelet är väldigt enkelt - det innehåller bara frågor och svar - så det blir mycket vad man gör det till själv!

Korintkakor

Publicerad 2010-05-28 20:59 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Korinter smakar och ser ut ungefär som russin fast lite mindre i storleken. Mycket goda kakor som är superenkla att göra om du har en elvisp.

Tid: 35 minuter varav 2x10 minuter i ugnen

Mycket goda korintkakor som är superenkla att göra om du har en elvisp.

Läs hela receptet på Korintkakor

Cake of Sweden Finalprovning

Publicerad 2010-05-07 11:20 i Events 

Igår var jag på provsmakning och röstning på de två bakverken som gått till final i Cake of Sweden med Spot and tell.

bakverken

Längst bak i bilden är svensk cheesecake med saffran och blåbär och framför ses Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel.

Båda bakverken smakade mycket bra! Men min klara favorit var ändå cheesecaken, så min röst föll på den!

Anledningen till mitt val är att cheesecaken ser finare ut och mycket mera svensk både färgmässigt och ingrediensmässigt. Brownies med marshmallows känns typiskt amerikanskt och dessutom innehåller marshmallows en massa skräpingredienser (tillsatser och slaktavfall) som jag helst inte vill äta. Jag gillar bakverk som endast innehåller äkta råvaror. Dessutom berättade hon som bakat att det tog ca 3 timmar att baka dem. Men browniesen var absolut jättegod så om ni har några timmar över och vill ha något gott och sött med choklad så prova gärna!

Cheesecaken har en saffransbotten, en klassisk vit fyllning med kesella och citronsmak och ett blåbärslager överst. Det är en spännande smakkombo som var riktigt god! Den här cheesecaken är inte heller så sliskigt söt utan den är lagom söt, för att uttrycka mig svenskt! ;)

Classic Tea Room

Classic Tea Room på Rörstrandsgatan 25, väl värt ett besök!

Finalprovningen hölls i Classic Tea Room som är en riktigt mysig och trevlig tesalong på Rörstrandsgatan 25 i Stockholm. De berättade att de bakar alla sina bakverk som de säljer i caféet själva och de använder alltid smör! Det imponerar förstås på mig som försöker undvika härdat fett, tillsatser och annat skräp i möjligaste mån. Tyvärr så köper de flesta caféer in färdigt bake-off, Delicato eller dylikt och dessa är fulla med härdat fett, tillsatser och andra billiga skräpingredienser som jag inte vill ha! Så jag kommer säkert att besöka Classic Tea Room igen!

Det vinnande bakverket kommer representera Sverige på världsutställningen Expo 2010 i Shanghai och bakverkets upphovsmakare kommer bli bjuden på en resa dit! Vem som än vinner önskar jag en trevlig resa!