Bloggens startsida

Susannes matblogg

Omstart

Publicerad 2017-10-29 08:55 i Nyheter 

Efter ett längre uppehåll är jag nu tillbaka och kommer vara lite mera aktiv här. Småbarnslivet gick inte riktigt ihop sig med jobb och annat så jag fick ta en paus från jobbet. Som tur är tillåter ju mitt jobb det i ganska stor utsträckning vilket jag är tacksam för.

Dock har jag aldrig slutat jobba helt, jag har under tiden uppdaterat en hel del gamla recept, gjort några nya och även gjort klart min nya app som jag kommer berätta om inom några dagar!

Jag har även uppdaterat Kökshjälpen och recepten.se-appen till iOS 11 och kommer även uppgradera Piratsessan och Poworkout-apparna inom kort. Har ni som kör iOS uppgraderat än till iOS11? Som apputvecklare är det lämpligt att gå igenom sina appar och se att de fungerar som de ska när det kommer en ny version av iOS och det verkar som att de gör det. Men jag kommer också uppdatera de flesta nu för jag tycker det är viktigt att hänga med och uppdatera sin kod till den senaste versionen.

Jag börjar också bli lite sugen på en ny design på recepten.se men det får nog vänta lite för det är så mycket annat att göra nu. Men det är ju ändå kul att det finns mycket roligt som man vill göra och tids nog kommer jag hinna göra det. Barnen är ju inte små för alltid!

Jag är ledsen att jag inte hunnit svara så mycket på alla frågor och kommentarer men jag kommer jobba mig i fatt där så småningom!

Framöver kommer jag publicera en del nya recept och en hel del annat också, bland annat min nya app, missa inte det! 😊

Avslutar med en höstbild från dagens utevistelse i trädgården.

höstblommor
Vackra hösten.

/Susanne

Kokta majskolvar

Publicerad 2017-09-04 16:36 i Nyheter 

Receptet på kokta majskolvar har uppdaterats.

Det är enkelt att koka majskolvar bara man inte kokar dem för länge så glöm inte att sätta en timer. Servera gärna med smör och salt. Passa på att njuta av kokta majskolvar när det finns färska att tillgå under hösten.

Tid: 10 minuter


Kokta majskolvar är goda att servera med smör eller bregott och salt.

Här är receptet: Kokta majskolvar

Fantastiskt god Svartvinbärspaj

Publicerad 2017-07-24 03:01 i Nyheter 

Efter att ha skördat de svarta vinbären på mina svartvinbärsbuskar i min egen trädgård så gjorde jag en svartvinbärspaj. Åh vad god den blev! Kanske smakar den extra bra just för att man vet att bären kommer från sin egen trädgård?

Men jag kommer att göra den fler gånger, även med köpta svarta vinbär, för än så länge har jag bara 2 buskar så skörden är begränsad men som tur är finns ju numera svarta vinbär tillgängligt året runt i frysdisken.

Svarta vinbär är ju dessutom väldigt nyttigt berättade grannen så alltså kan man äta denna paj med gott samvete!

Det blev en ljuvligt god svartvinbärspaj med knäckigt täcke. Otroligt enkel att göra - bara att smälta smör och röra i ingredienserna - och därför minimalt med disk dessutom när allt bara rörs ihop i en kastrull.

Extra bra är att pajen blir glutenfri med mandelmjöl, både gott och snällt mot magen men går bra och blir god även med vetemjöl.

Så nu hoppas jag att du också vill prova receptet på Svartvinbärspaj.

svartvinbärspaj
En bit svartvinbärspaj serverad med vispad grädde.

Otroligt god - måste provas!

/Susanne

Supergod Rabarberkladdkaka

Publicerad 2017-06-09 07:21 i Nyheter 

Jag har gjort ett nytt recept på rabarberkladdkaka.

Supergod rabarberkladdkaka som är oerhört enkel och går snabbt att göra. Smaksatt med både kardemumma och kanel blir verkligen jättegott! Att man bara vispar ihop smeten snabbt i en kastrull sparar både tid och disk. Ett favoritrecept.

Endast 15 minuters jobb!

hela rabarberkladdkakan
Hela rabarberkladdkakan färdiggräddad och avsvalnad.

en bit rabarberkladdkaka
En bit rabarberkladdkaka.

en annan bit rabarberkladdkaka
Supergod rabarberkladdkaka, lagom kladdig, serverad med vispad grädde.

Prova gärna receptet på Rabarberkladdkaka