Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 118

Nytt recept: Kalops

Publicerad 2011-02-23 14:26 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Kalops är en mycket god köttgryta som är enkel att lyckas med. Eftersom köttet får koka så länge blir det mört och får god smak. Kalops är en svensk klassisk husmanskost.

Tid: 2,5 timmar varav 2 timmar kokning

Kalops - en mycket god köttgryta!

Läs hela receptet på Kalops

Recept och tips till Alla hjärtans dag

Publicerad 2011-02-13 21:48 i Säsong 

Måndag den 14:e februari är det Alla hjärtans dag! Passa på att laga en god middag tillsammans med någon du tycker om!

Generella tips

Några enkla tips:

Sikta florsocker eller kakao i hjärtmönster

Om man gör tårta eller någon kaka t.ex. kladdkaka så kan man klippa ut ett hjärta ur ett papper och sikta över florsocker så att det blir florsocker på hela ytan utom det hjärtformade pappret.

Hjärtformad pajform

Om du har en hjärtformad pajform är det perfekt att använda den idag! Det fungerar både till att göra tårta, paj eller mjuka kakor i.

Pajer, t.ex. köttfärspaj, chokladpaj, liksom kakor som kladdkaka kan man göra i en hjärtformad pajform.

Förslag på meny

festmat

Exotisk fläskfilé, gärna i hjärtformad pajform.

kladdkaka med after eight

Kladdkaka med after eight, servera gärna med hallon och vispad grädde.

Här finns fler recept på varmrätter och förslag på goda efterrätter.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag! /Susanne