Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nytt recept: Ricottapaj

Publicerad 2012-01-27 18:07 i Nyheter 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket god, vacker och lyxig förrätt som går bra att förbereda. Servera gärna med gravad lax! Supergott!

Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp

Ricottapaj är en lyxig paj till förrätt. Servera gärna med gravad eller kallrökt lax eller lufttorkad skinka.

Läs hela receptet på Ricottapaj

Recepttips till trettondagshelgen

Publicerad 2012-01-05 14:38 i Säsong 

Gott Nytt År 2012  

Nytt år - nya möjligheter, nya maträtter och bakverk!

Året har hittills börjat bra med mycket god mat som det kommer nya recept på här inom kort!

Årets första vecka bjuder på en långhelg eftersom trettondagen den 6:e januari infaller på fredag, så jag tänkte tipsa om följande recept:  

Lättrimmad ugnsbakad lax

Mintchokladtårta - en lyxig kladdkaka

Veckans recepttips hittar du här.  

Jag hoppas och tror 2012 kommer bli ett bra år!

/Susanne  

Nyårsmeny

Publicerad 2011-12-30 19:11 i Säsong 

Nu lider 2011 mot sitt slut och det är dags att göra ett avslut på detta året. 

Själv firar jag alltid med en god middag och detta är min middagsmeny från nyårsafton förra året som jag kan rekommendera:

Förrätt - Sparrissoppa

sparrissoppa

Mycket god och krämig soppa med grön sparris.

Varmrätt - Burgundisk oxfilé

Burgundisk oxfilé med svampröra och rödvinssås. Servera med potatisgratäng, klyftpotatis eller hasselbackspotatis eller ugnsstekta rotsaker.

Jag serverade även med dinkelbaguetter.

Efterrätt - Trippelchokladterrin

Trippelchokladterrin är en mycket god och lyxig dessert som går att förbereda långt i förväg. Förvaras i frysen.

Hoppas ni får en fin nyårsafton och jag önskar er alla

ett GOTT NYTT ÅR!!

/Susanne