Bloggens startsida

Susannes matblogg

Uppdaterat recept: Smörgåstårta

Publicerad 2012-07-14 01:55 i Nyheter 

Receptet på smörgåstårta har förbättrats på flera sätt! Dels är receptet omgjort - smörgåstårtan blir nu mycket godare och dels så finns nu även en tydlig beskrivning och bilder steg för steg!

Det här är min favorit av recept på smörgåstårtor! Den går snabbt och enkelt att göra och den blir supergod!

Tid: 60 minuter + gärna stå i kylen över natten

Smörgåstårta med kräftstjärtar, tonfisk, ägg, stenbitsrom m.m.

Läs hela receptet på Smörgåstårta

Recept till Midsommar

Publicerad 2012-06-21 10:08 i Säsong 

Här är mina favoriter bland mina recept till midsommar.

Sill med kryddgrönt

sill

Sill med kryddgrönt är min favoritsill. Riktigt gott men också enkel att göra. Endast 15 minuters jobb och 2 timmar i kylen.

Potatissallad

Potatissallad

Denna potatissallad måste du prova om du inte redan gjort det. Mycket god med äpple i.

Ostkaka med keso

Ostkaka med keso

Ostkaka är en klassiker och även god på midsommar. Servera gärna med färska jordgubbar och vispad grädde. Det finns även recept på äkta ostkaka, den blir godare men tar lite längre tid att göra.

Så klart måste man äta jordgubbar på midsommar och i min familj äter vi alltid den här jordgubbstårtan:

Jordgubbstaarta

Här finns fler recept till midsommar!

Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommar! /Susanne

Hellmann's har många trevlig produkter som passar till det mesta men kanske extra bra till sommarens grillning. Nu har även två nya smaksatta majonnäser lanserats - karamelliserad lök och wasabi. Majonnäs med wasabi är en direkt influens från det japanska köket, och är perfekt till t.ex. grillad fisk.

hellmanns grilltillbehör

Min favorit är majonnäs med wasabi som jag ätit till både grillad karrékotlett och grillad lövbiff. Den är god som den är men man kan också blanda den med crème fraiche.

Kanske allra godast är majonnäs med wasabi till laxfilé och jag hittade på följande superenkla recept som blev jättegott:

lax med wasabimajonnäs

Lägg en sida laxfilé i en ugnsform. Bred på hälften vanlig majonnäs och hälften majonnäs wasabi, ungefär 2 msk av varje eller kanske mer, mängden är inte jättenoga. Salta. In i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter. (Själv skivade jag även en zucchini och fördelade på sidorna om laxen.) Servera med grönsaker.

Detta blir ett LCHF-recept om man bara serverar med grönsaker men vill man ha mera kolhydrater kan man servera med t.ex. ugnsstekt potatis eller kokt bulgur.

Världens mest sålda majonnäs

Den amerikanska majonnäsen Hellmann's Real Mayonnaise är världens mest sålda och i Sverige är den tredje störst.

Ägg från frigående höns

Alla Hellmann's majonnäser görs på ägg från frigående höns.

Majonnäs i 100 år

1903 emigrerade Richard Hellmann till USA från Vetschau i Tyskland. Han gifte sig med Nina som lagade god mat, men som framför allt gjorde en majonnäs som var mycket eftertraktad.  Två år senare öppnade Richard sin egen delikatessbutik på Upper West Side i New York och hans frus omtalade majonnäs fick en självklar plats i hyllan.
Majonnäsen sålde så bra att Richard Hellmann startade en distributionsverksamhet,
och 1912 byggde han sin första fabrik. Idag har Hellmann's tillverkat majonnäs i över 100 år och klassas som den riktiga originalmajonnäsen.