| Snabbt & Lätt | Tillbehör |

Varm choklad

varm choklad

Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde.

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Häll kakao och socker i en kastrull. Häll på vispgrädde.

Vispa till en jämn smet. Inga kakaoklumpar ska synas till.

Vispa ner mjölken.

Sätt på plattan och värm upp till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.

OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det risk att det kokar över.

Servera direkt. Häll upp i koppar och vill man ha extra festligt, lägg på en klick vispgrädde och sikta kakao över.

Varm choklad steg 1-3

1. Lägg kakao och strösocker i en kastrull. 2. Häll på vispgrädde. 3. Vispa till en jämn smet.

Varm choklad steg 4-6

4. Det ska inte vara några kakaoklumpar kvar. 5. Vispa ner mjölken. 6. Värm till önskad temperatur.

varm choklad serveringsförslag

7. Servera chokladen som den är. 8. Servera med vispad grädde. 9. Servera med vispad grädde och siktad kakao.

Kommentera receptet på Varm choklad

Skriv och läs alla 19 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Anki  2015-03-07 22:59
Sötströ istället för socker, men ännu viktigare: en doft kardemumma. Hoooooo boy!

Man kan göra en variant där man blandar de torra ingredienserna med pulvermjölk och har i en liten burk för att ta med till jobbet exempelvis. Då behöver man bara en mugg, tesked, och tevatten från kaffeautomaten.

Hmmm, undrar om det finns grädde i pulverform... Antagligen gör det det. Utveckling!
   kommentar  Skrivet av  Magnus  2015-02-16 14:59
Blir det väldigt bittert utan socker eller har du någon rekommendation om tex stevia funkar.
Blir problem pga diabetes
 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-12-05 11:44
Roligt att höra!

Skriv och läs alla 19 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Varm choklad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne