| Snabbt & Lätt | Tillbehör |

Varm choklad

varm choklad

Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde och siktad kakao.

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull.

    Vispa till en jämn smet utan kakaoklumpar.

  2. Vispa ner mjölken.

  3. Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.

    OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka.

  4. Häll upp den varma chokladen i koppar.

    Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.

Beskrivande bilder

grädde, socker och kakao
1.1. Grädde, socker och kakao.
grädde, socker och kakao blandat
1.2. Grädde, socker och kakao blandat.
mjölken nervispad
2. Mjölken nervispad.
värm på spisen
3. Värm på spisen.
varm choklad i kopp
4.1. Varm choklad i kopp.
varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao
4.2. Varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao.

Kommentera receptet på Varm choklad

Skriv och läs alla 25 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Matilda  
Häll i vaniljpulver/vaniljsocker med lite kanel (blir godast med en kanelstäng. Blir supergott!
 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja du kan ta mjölk istället för grädde men det blir inte lika gott. ;)
   kommentar  Skrivet av  Sara  
Går det utan grädde

Skriv och läs alla 25 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Varm choklad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus