| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Vaniljkräm

vaniljkräm

Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

  2. Vispa till en jämn smet.

  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 vaniljkräm
1. Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
instruktion steg 2 vaniljkräm
2. Vispa ihop.
instruktion steg 3 vaniljkräm
3. Krämen tjocknar.
instruktion steg 4.1 vaniljkräm
4.1. Vaniljpulver.
instruktion steg 4.2 vaniljkräm
4.2. Rör om.
instruktion steg 5 vaniljkräm
5. Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Kommentera receptet på Vaniljkräm

Skriv och läs alla 13 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Mia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Varsågod! Roligt att du tycker det! Håller helt med! :)
   kommentar  Skrivet av  Mia  
Tusen tack för ett bra recept på hemmagjord vaniljkräm! Det blev ju godare än den man köper :)
 svar  Svar till  Blä    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Om inte vaniljkrämen tjocknar så måste du ha gjort något fel. Läs gärna igenom receptet igen. Kan du ha mätt upp något fel eller något annat? Det här receptet har funnits här på sajten i flera år och jag har själv gjort det flera gånger och att döma av alla kommentarer så verkar det som att receptet fungerar så jag vågar nog påstå att det inte är fel på receptet. Om du kommer på vad du gjorde för fel, skriv gärna och berätta! Kanske finns det något jag kan förtydliga i receptet. 

Skriv och läs alla 13 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Vaniljkräm är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus