| Huvudrätter | Lunch | Nötkött |

Stekt ryggbiff

stekt ryggbiff

Stekt ryggbiff

Grundrecept på stekt ryggbiff. Variera med olika kryddor och tillbehör som såser och potatisrätter.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 12 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Förslag på tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor om du köpt köttet i bit.

    Hetta upp en stekpanna på medelhög temperatur med smör.

  2. Lägg köttet i stekpannan. Salta och peppra. Stek ca 4 min.

    (4 min blir mediumstekt för ca 2 cm tjocka bitar. Har man tunnare skivor, stek kortare tid, har man tjockare skivor stek längre tid. Vill man ha välstekt, stek längre tid, ca 6-7 minuter per sida. Men mediumstekt är godast eftersom köttet blir saftigast då.)

  3. Vänd på köttbitarna. Salta och peppra. Stek ytterligare 4 min (eller annan tid, läs förra steget).
  4. Servera köttet direkt medan det är varmt. Det svalnar fort.

    Goda tillbehör är olika potatisrätter eller kokt ris eller bulgur samt någon god sås, kall eller varm.

Beskrivande bilder

Stekt ryggbiff steg 1
1.
Stekt ryggbiff steg 2.1
2.1.
Stekt ryggbiff steg 2
2.2. Efter 4 min.
Stekt ryggbiff steg 3.1
3.1.
Stekt ryggbiff steg 3.2
3.2. Efter 4 min. Man ser köttsaft ovanpå. Nu är köttet klart!

Vin som passar till Stekt ryggbiff

Foppiano Vineyards

Foppiano Vineyards, Rött vin

Smak:

Välj ett kraftigare rött till biffen.

Om vinet:

Smaskigt kraftigt rött från Kalifornien. Kul druva!

Pris / Volym:

145 kr / 750 ml

Varunummer:

6277

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

Kommentera receptet på Stekt ryggbiff

Skriv en kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Stekt ryggbiff är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne