Trippelchokladterrin är en mycket god och lyxig efterrätt - en chokladterrin med tre olika sorters choklad. Mycket enkel att göra - bara värma grädde och smälta chokladen i grädden.
Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen
8 portioner
Näringsvärde per portion (150 g): 712 kalorier, 41 g kolhydrater, 58 g fett, 8 g protein, 0 g fibrer
Servera snabbt, direkt från frysen, ingen upptining! Servera med färska bär. Syrliga hallon är riktigt gott till.
Variationstips:
Prova andra chokladsorter t.ex. mintchoklad, apelsinchoklad m.m. Tillsätt hackad mandel och/eller krossade praliner eller grovriven choklad.
Istället för portionsformar kan man hälla all smet i en avlång form som rymmer en liter som man klätt med plastfolie. Låt stå minst 8 timmar i frysen. Denna skivar man sedan upp.
Planeringstips:
Går att förbereda flera månader i förväg och ha i frysen.
Jag var tvungen att vänta en hel timme mellan lagren för att chokladen skulle stelna tillräckligt. Hur kallt har du i din frys om det räcker med 20 minuter?
Det blev väldigt gott i alla fall, så då gör det inte så mycket att det tog tid :)
⭐
webmaster
💬Svar till
TT
✏️Skrivet av Susanne
Jag har använt Odense choklad, 200 g förpackningar som finns på bakavdelningen. Det borde dock gå bra även med Marabou.
✏️Skrivet av TT
Vilken choklad har ni använt? Finkar det med marabou?