Rödkålssallad

Mycket god rödkålssallad. Med apelsin, äpple, rödkål, valnötter, sallad och rödkål. Passar perfekt på julbordet.
rödkålssallad
Rödkålssallad, mycket god sallad med apelsin, äpple och rödkål.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4-8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (182 g): 167 kalorier, 16 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 3 g fibrer

Ingredienser:

Dressing:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Strimla rödkålen. Lägg i en stor skål.

  2. Skala apelsinerna och skär klyftorna i mindre bitar.

    Skala och skär äpplena i mindre bitar.

    Lägg alltsammans i skålen.

  3. Tillsätt babyspenaten.

    (Skölj om det behövs, tänk dock på att du bör låta sköljd babyspenat rinna av ordentligt innan du blandar ihop den annars blir det väldigt blött.)

  4. Blanda rödkålen med apelsinbitarna, äppelbitarna och babyspenaten.

  5. Gör dressingen. Pressa saften ur apelsinen. Blanda med olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.

  6. Häll dressingen över och vänd runt salladen.

  7. Hacka valnötterna grovt, använd en vass kniv. Strö ovanpå och rör om lite.

servera Serveringstips:

Vänd gärna runt salladen så att salladen tar mer smak av dressingen före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp med plastfolie eller lock. Håller sig upp till 5 dygn men är fräschast nygjord upp till 1-2 dygn. Vänd gärna runt salladen då och då så håller den sig bättre och blir godare när dressingen fördelar sig.

Se även dessa recept

| Julmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Ingrid T ✏️ Skrivet av Susanne
Ja, det är ju en sallad, man kan göra lite som man vill, inte så noga! Lycka till och skriv gärna hur det blev om du provar! God Jul ❤️
✏️ Skrivet av Ingrid T
Tror du man kan byta spenaten mot färsk grönkål ?

Visa alla kommentarer