| Bröd - Matbröd | Frukost | Mellanmål | Snabbt & Lätt |

Scones

scones med ost

Scones med grahamsmjöl serverade med smör och ost.

Recept på goda scones som passar utmärkt när du snabbt vill ha nybakat bröd. Scones bakas på bakpulver och går därför snabbt att göra. Välj att baka dem med vetemjöl och grahamsmjöl eller bara vetemjöl. Servera dem nygräddade.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
Portioner 2 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.

    Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda.

  2. Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingertopparna till en smulig deg.

    (Om smöret är kylskåpskallt kan man låta smöret ligga i mjölblandningen en stund i rumstemperatur så mjuknar det och blir lättare att finfördela.)

  3. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

  4. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

    Skåra med en kniv i ett kors och nagga med gaffel.

  5. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter tills brödet fått fin färg och är genomgräddat.

    Låt svalna något och servera.

Beskrivande bilder

Scones steg 1
1. Mät upp torra ingredienser.
Scones steg 2.1
2.1. Skär smöret i små bitar.
Scones steg 2.2
2.2. Lägg smöret i mjölblandningen.
Scones steg 2.3
2.3. Finfördela.
Scones steg 3.1
3.1. Tillsätt mjölk.
Scones steg 3.2
3.2. Rör ihop.
Scones steg 4.1
4.1. Platta ut degen till runda kakor.
Scones steg 4.2
4.2. Skär skåror och nagga.
Scones steg 5
5. Färdiggräddade scones.

servera Serveringstips:

Servera med te, smör, ost och/eller marmelad.

planera Planeringstips:

Eftersom scones är gjorda på bakpulver är de inte goda i mer än en dag. Orkar du inte äta upp allt, frys in.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Ät helst upp brödet direkt eller samma dag. Frys annars in, hållbarhet ca 3 månader.

Kommentera receptet på Scones

Skriv och läs alla 130 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Rolf Selberg    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-06-03 23:50
Tack för att du delar med dig av ytterligare en variant som fungerar bra! Låter gott och havregryn är ju nyttigt också!
   kommentar  Skrivet av  Rolf Selberg  2014-05-30 06:54
Hej
Jag hade inget grahamsmjöl, mosade ner 1dl havregryn istället funkade bra. 4dl mjöl 1dl havregryn.
MVH Rolf
 svar  Svar till  Anina    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-04-25 20:49
Ja precis. Det är ju samma sak med de andra "eller" i ingredienslistan, det är endast raden ovan som "eller" gäller. Jag hoppas alla förstår vad jag menar men uppenbarligen är det inte helt klart för jag har fått den här frågan från fler än dig. Jag får fundera på om jag kan göra något för att förtydliga det. :)

Skriv och läs alla 130 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Scones är skrivet och fotat av Susanne Jarl.