| Bröd - Matbröd | Frukost | Mellanmål | Snabbt & Lätt |

Scones

scones med ost

Scones med grahamsmjöl serverade med smör och ost.

Recept på goda scones som passar utmärkt när du snabbt vill ha nybakat bröd. Scones bakas på bakpulver och går därför snabbt att göra. Välj att baka dem med vetemjöl och grahamsmjöl eller bara vetemjöl. Servera dem nygräddade.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
Portioner 2 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.

    Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda.

  2. Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingertopparna till en smulig deg.

    (Om smöret är kylskåpskallt kan man låta smöret ligga i mjölblandningen en stund i rumstemperatur så mjuknar det och blir lättare att finfördela.)

  3. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

  4. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

    Skåra med en kniv i ett kors och nagga med gaffel.

  5. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter tills brödet fått fin färg och är genomgräddat.

    Låt svalna något och servera.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 scones
1. Mät upp torra ingredienser.
instruktion steg 2.1 scones
2.1. Skär smöret i små bitar.
instruktion steg 2.2 scones
2.2. Lägg smöret i mjölblandningen.
instruktion steg 2.3 scones
2.3. Finfördela.
instruktion steg 3.1 scones
3.1. Tillsätt mjölk.
instruktion steg 3.2 scones
3.2. Rör ihop.
instruktion steg 4.1 scones
4.1. Platta ut degen till runda kakor.
instruktion steg 4.2 scones
4.2. Skär skåror och nagga.
instruktion steg 5 scones
5. Färdiggräddade scones.

servera Serveringstips:

Servera med te, smör, ost och/eller marmelad.

planera Planeringstips:

Eftersom scones är gjorda på bakpulver är de inte goda i mer än en dag. Orkar du inte äta upp allt, frys in.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Ät helst upp brödet direkt eller samma dag. Frys annars in, hållbarhet ca 3 månader.

Kommentera receptet på Scones

Skriv och läs alla 134 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Staffan  
Precis gjort scones efter ditt recept,gott och lättbakat till frukost på helgen. Det jag gjorde extra var lite flingsalt på. Tack för en riktigt bra sida, har sedan en längre tid haft sidan med innertemperatur vid grillning :-)
   kommentar  Skrivet av  Sofia  
Om man vill göra 15 st hur mycket ska man ha då?
   kommentar  Skrivet av  ann-louise  
Vilka petitesser när man kan lägga sin åsikt och energi på annat. T ex att vi har ett kök, möjlighet att baka, doften, äta gott, må bra, smaken osv. Gnällspikar har väl aldrig fört något framåt ? Jag hade inga problem med att förstå och har man det fråga då din sambo, granne, tjejen i kassan eller passa på att ringa en god vän! Eller gör fel, det lär man sig mest på.! Jag har lagat mat i 40 år och gjort massor av misstag. Jag gör inte om just dom i alla fall. Och Susanne, bry dig inte, en del måste ha något att klaga på, hur man än gör har man röva bak!

Skriv och läs alla 134 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Scones är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus