| Fläskkött | Lunch |

Schnitzel med sås

Schnitzel med god sås

Schnitzel serverad med örtkryddad sås och kokt ris.

Panerad skinkschnitzel med god sås som du enkelt gör själv.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Schnitzel:

Sås:

Gör så här:

Rulla köttet i ströbrödet så att det fastnar så mycket som möjligt.

Stek köttet några minuter på varje sida i smör. Salta och peppra.

Gör såsen enligt dess recept.

Vin som passar till Schnitzel med sås

Leth Grüner Veltliner

Leth Grüner Veltliner, Vitt vin

Smak:

Ett fruktigt vin från Österrike med citrus och vitpeppar passar till klassisk schnitzel.

Om vinet:

Omtyckt av vinskribenter är detta lättsamma vin från Weingut Leth i Österrike.

Pris / Volym:

79 kr / 750 ml

Varunummer:

4200

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris och grönsaker.

glödlampa Tips:

Spara tid genom att köpa färdiga schnitzlar i frysdisken som du bara kan steka direkt. Färdig sås eller pås-sås kan man också köpa.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentera receptet på Schnitzel med sås

Skriv och läs alla 5 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-05-17 15:02
Nu är receptet uppdaterat med länk till Örtkryddad sås och Béarnaisesås. Båda dessa såser är jättegoda till Schnitzel.
   kommentar  Skrivet av  Hanna  2008-03-19 17:51
Ser gott ut, ska testa det ikväll! =D
   kommentar  Skrivet av  cecilia  2007-05-19 09:42
fruktansvärt med färdigköpt!

Skriv och läs alla 5 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Schnitzel med sås är skrivet och fotat av Susanne Jarl.