Rödbetskornotto

Gott, enkelt och färgglatt. Passar bra att servera till kött eller fisk eller på buffébordet. Det tar en del tid att skära rödbetor och lök i tärningar men gott och färgglatt blir det!
rödbetskornotto
Rödbetskornotto - en färgklick på tallriken! Mycket gott dessutom!
Timglas Tid: 45 minuter, varav 15 min koktid
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (266 g): 241 kalorier, 37 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och skär i tärningar.

  2. Skala löken och skär i små bitar.

  3. Lägg en klick smör i en kastrull och sätt på värmen. Fräs rödbetstärningar och lökbitar några minuter.

  4. Häll på matkornen, vatten och salt. Rör om och låt koka upp.

  5. Koka 15 minuter eller tills all vätska kokat in.

    Höj värmen om du vill att vätskan ska koka bort fortare.

  6. Rödbetskornotton kan serveras både varm, ljummen och kall.

servera Serveringstips:

Servera gärna med kött, fisk och grönsaker. Kan serveras både varm, ljummen och kall.

GI GI Tips:

Matkorn är 100% fullkorn men rödbetor har högt GI.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.

byt ut Variationstips:

Ta grönsaksbuljong istället för salt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.

Se även dessa recept

| Buffé | Fettsnålt | Tillbehör | Vegetariskt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer