Rödbetskornotto
Gott, enkelt och färgglatt. Passar bra att servera till kött eller fisk eller på buffébordet. Det tar en del tid att skära rödbetor och lök i tärningar men gott och färgglatt blir det!
Tid: 45 minuter, varav 15 min koktid
6 portioner
Näringsvärde per portion (266 g): 241 kalorier, 37 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
- ca 5 st (400 g) rödbetor
- 2 st gula lökar
- 3 msk smör eller olja
- 3,5 dl matkorn
- 6 dl vatten
- 1,5 tsk salt
Laktosfritt
Vegetariskt
Gör så här:
-
Skala rödbetorna och skär i tärningar.
- ca 5 st (400 g) rödbetor
-
Skala löken och skär i små bitar.
- 2 st gula lökar
-
Lägg en klick smör i en kastrull och sätt på värmen. Fräs rödbetstärningar och lökbitar några minuter.
- 3 msk smör eller olja
-
Häll på matkornen, vatten och salt. Rör om och låt koka upp.
-
Koka 15 minuter eller tills all vätska kokat in.
Höj värmen om du vill att vätskan ska koka bort fortare.
-
Rödbetskornotton kan serveras både varm, ljummen och kall.
Serveringstips:
Servera gärna med kött, fisk och grönsaker. Kan serveras både varm, ljummen och kall.
GI Tips:
Matkorn är 100% fullkorn men rödbetor har högt GI.
Tips för att undvika tillsatser:
Fritt från tillsatser.
Variationstips:
Ta grönsaksbuljong istället för salt.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.
| Buffé | Fettsnålt | Tillbehör | Vegetariskt |