⭐ webmaster
Rabarberpaj med mandeltäcke
Ingredienser:
- 400 g (2-3 stjälkar) rabarber
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk kanel
Täcke:
- 150 g mandelmassa
- 75 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl vetemjöl
- eller 0,75 dl potatismjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 st (litet) ägg
Servering:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 4 portioner vaniljsås
- ev. 4 portioner vaniljglass
Utrustning:
- ev. elvisp
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Skölj och skala rabarbern. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
- 400 g (2-3 stjälkar) rabarber
-
Lägg rabarberskivorna i en ugnsfast form. Strö över strösocker, potatismjöl och kanel.
(Formen jag använder på bilden är 18 cm i diameter.)
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk kanel
-
Mät upp mandelmassa, smör, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor. Låt gärna stå framme en stund i rumstemperatur så smöret blir mjukt (och även mandelmassan om du förvarat den i kylskåp).
- 150 g mandelmassa
- 75 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl vetemjöl
- eller 0,75 dl potatismjöl
- 1 dl kokosflingor
-
Använd gärna elvisp med vispar och kör till en jämn smet.
-
Tillsätt ägg. Använd elvispen igen och vispa till en jämn smet.
- 1 st (litet) ägg
-
Klicka ut smeten ovanpå rabarbern och bred ut den.
-
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 20-25 minuter tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.
-
Låt gärna rabarberpajen svalna ca 15 minuter innan du serverar.
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 4 portioner vaniljsås
- ev. 4 portioner vaniljglass
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |
⭐ webmaster
⭐ webmaster