Lingonsill

Mycket god sill som är enkel att göra. Sillen får fin färg av rödlöken och lingonen.
Lingonsill
Även rödlöken och spadet med god lingonsmak är gott att äta till sillen. Servera gärna med kokt potatis och gräddfil.
Timglas Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Lag:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skölj sillen. Skär den i mindre bitar och lägg i en glasburk med tätslutande lock. Ställ in i kylskåp.

  2. Krossa svartpepparkornen (eller använd grovmalen svartpeppar). Skala och skiva den röda löken i tunna skivor.

  3. Mät upp vinäger, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Rör om tills sockret är upplöst.

    När det kokat upp och sockret är upplöst, ta av kastrullen från plattan och lägg i svartpepparn, rödlöken och lingonen.

  4. Låt sedan lagen kallna. Häll den sedan över sillbitarna. OBS! Det är mycket viktigt att lagen verkligen är kall när man häller den över sillbitarna, annars blir sillen lös i konsistensen då den blir tillagad av värmen i lagen.

    Sätt på locket och låt stå i kylen minst ett dygn före servering. Sillen är som godast efter 1-2 dagar i kylskåpet.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och gräddfil.

GI GI Tips:

Lingonsill har ganska högt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Den håller sig minst en vecka, men är godast efter 1-2 dagar.

Se även dessa recept

| Julmat | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer