recepten logo

Chokladpannacotta

chokladpannacotta
Chokladpannacotta garnerad med färska hallon. Mycket gott!

Pannacotta är en av de enklaste desserterna men ändå väldigt god och läcker! Det här receptet på chokladpannacotta görs enkelt med kakao.

Tid Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen

Portioner 5-6 st beroende på mängden grädde du tar och dina portionsglas

glutenfritt Glutenfritt

Du behöver:

Garnering:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med kallt vatten.

  2. Häll grädden i en kastrull. Häll på strösockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.

    Tillsätt kakaon. Vispa till en jämn smet med en handvisp.

  3. Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket!

  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig.

  5. Häll upp i portionsglas.

    Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.

  6. Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.

    Servera, ät och njut!

Beskrivande bilder

Chokladpannacotta steg 1
1 . Gelatinblad i blöt.
Chokladpannacotta steg 2
2 .1 . Vispgrädde.
Chokladpannacotta steg 2.2
2 .2 . Vispgrädde, socker, vanilj, kakao.
Chokladpannacotta steg 2.3
2 .3 . Vispa ihop.
Chokladpannacotta steg 3
3 .1 . Koka upp.
Chokladpannacotta steg 3.2
3 .2 . Koka på svag värme.
Chokladpannacotta steg 4
4 . Vispa ner gelatinbladen.
Chokladpannacotta steg 5
5 . Häll upp i portionsglas. Låt stelna.
Chokladpannacotta steg 6
6 . Garnera och servera.

GI GI Tips:

Pannacotta har relativt lågt GI eftersom det inte innehåller så mycket socker i jämförelse med andra efterrätter.

planera Planeringstips:

Gör dem gärna upp till 2 dygn i förväg och garnera upp till några timmar i förväg.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig i minst 5 dagar.


Ett recept från recepten.se
URL till detta recept: http://www.recepten.se/recept/chokladpannacotta.html