Chokladpannacotta

Pannacotta är en av de enklaste desserterna men ändå väldigt god och läcker! Det här receptet på chokladpannacotta görs enkelt med kakao.
chokladpannacotta
Chokladpannacotta garnerad med färska hallon. Mycket gott!
Timglas Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
Portioner 5-6 st beroende på mängden grädde du tar och dina portionsglas
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (103 g): 388 kalorier, 10 g kolhydrater, 37 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med kallt vatten.

  2. Häll grädden i en kastrull. Häll på strösockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.

    Tillsätt kakaon. Vispa till en jämn smet med en handvisp.

  3. Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket!

  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig.

  5. Häll upp i portionsglas.

    Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.

  6. Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.

    Servera, ät och njut!

GI GI Tips:

Pannacotta har relativt lågt GI eftersom det inte innehåller så mycket socker i jämförelse med andra efterrätter.

planera Planeringstips:

Gör dem gärna upp till 2 dygn i förväg och garnera upp till några timmar i förväg.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig i minst 5 dagar.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Nadia
Snarare chokladkräm...
✏️ Skrivet av Cristina
Kan man byta ut kakao med chokladkaka?
✏️ Skrivet av Jeanette
Hej
Min tjocknade bara lite. Var en rinnande sörja. Vad kan ha gått fel? Jag gjorde några ändringar från receptet: använde vispbar havregrädde (pga allergi), dubblade mängden på ett ungefär till 11 dl grädde (för fler portioner) och dubblade då såklart även till 4 gelatinblad, lade till 4 msk koncentrerad apelsinjuice för att få lite apelsinsmak och tog lite mer av kakao, socker och vaniljpulver pga tråkig/ingen smak på havregrädden. Detta stod kylskåpskallt i cirka 10 timmar.
Mvh Jeanette
💬 Svar till Gabriella ✏️ Skrivet av Susanne
Inte syltsocker men gelésocker, dock är detta väldigt sött så du får ta bort strösockret (men slutresultatet blir ändå sötare för gelésockret är väldigt sött). Följ instruktionerna på gelésocker-förpackningen.
✏️ Skrivet av Gabriella
Hej,
kan man även i detta recept använda syltsocker om man vill ha vegetarisk/vegansk chokladpannacotta?
Tacksam för svar.
Gabriella

Visa alla kommentarer