Äppelmuffins

Baka goda stora eller mindre muffins med äpple, kanel och socker. Enkelt recept på äpplemuffins som ger mjuka och saftiga muffins.
Äppelmuffins
Muffins med äpple, ett enkelt recept på goda äpplemuffins.
Timglas Tid: ca 40 min varav 20 min i ugnen
Portioner 12 st stora eller 30 st mindre muffins
Näringsvärde Näringsvärde per muffins, beräknat på 12 stora muffins (92 g): 245 kalorier, 34 g kolhydrater, 10 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Fyllning:

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärme (eller 175°C med varmluftsfunktion)

Baka äppelmuffins så här:

  1. Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt.

  2. Smörj en muffinspanna för 12 större muffins, eller ställ 12 st stora amerikanska muffinsformar i muffinspannan eller på en vanlig plåt (gäller 1 sats muffinssmet).

    Alternativt ställer man 30 st bakformar (mindre "normal" storlek) på en plåt om man vill göra mindre storlek på muffinsen (gäller 1 sats muffinssmet).

  3. Rör det rumstempererade smöret och strösockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.

  4. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet för varje ägg, använd gärna elvisp.

  5. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet, använd gärna elvisp.

  6. Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre tid än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek).

  7. Fördela smeten i formarna så det är ungefär lika mycket smet i varje.

  8. Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Tryck ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.

  9. Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins.

  10. Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Mindre muffins gräddas i ca 15 minuter.

    Låt svalna. Om du använder en smord muffinspanna - lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem.

servera Serveringstips:

Servera som en efterrätt med vaniljsås.

GI GI Tips:

Ta vetemjöl med fullkorn och byt ut strösockret mot råsocker och ta gärna lite mindre mängd socker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Äppelmuffinsarna går bra att frysa.

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Hasse
Blev supergoda.
✏️ Skrivet av Ayja Karhatsu
Jag har gjort era choklad muffins dom va så goda och lätta att baka. Hela min familj gillade dom.
😍🤩🤩🤩🤩😍🤩🤩🤩🤩😍🤩🤩🤩🤩🥰😊
✏️ Skrivet av Mona
Jättegoda muffins,blev 12 st stora muffinsformar. Bakade med rörsocker blev så gott 🤗🤗 ps Dina recept är riktigt 👍
✏️ Skrivet av Måneskin_fan
Super gott!!
✏️ Skrivet av Ratatâ
Gott,gott

Visa alla kommentarer