| Varma såser |

Persiljesås

persiljesås

Persiljesås, en mycket god och enkel sås.

Persiljesås är en snabb, enkel och god sås som passar bra till fisk och kyckling. Persiljesås till kokt gös som mormor gjorde var det bästa jag visste när jag var liten.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet i en kastrull. Häll på vispgrädden och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa ner mjölken eller grädden. Tillsätt fiskfonden och eventuellt vitpeppar. Smaka av och häll eventuellt i mer fiskfond eller vitpeppar.
  3. Låt koka upp under vispning så att det inte bränner fast på botten.

    Sänk värmen.

  4. Rör i finklippt eller hackad persilja. Låt småkoka ett par minuter. Servera!

Beskrivande bilder

Persiljesås steg 1.1
1.1.
Persiljesås steg 1.2
1.2.
Persiljesås steg 1.3
1.3.
Persiljesås steg 2.1
2.1.
Persiljesås steg 2.2
2.2.
Persiljesås steg 3
3.
Persiljesås steg 4.1
4.1. Det går snabbt att klippa persilja med en örtsax.
Persiljesås steg 4.2
4.2.
Persiljesås steg 4.3
4.3. Den färdiga såsen.

servera Serveringstips:

Servera persiljesåsen till kokt eller stekt fisk eller kyckling.

byt ut Variationstips:

Mjölken i såsen kan ersättas med valfri sorts grädde helt eller delvis. Godast tycker jag det blir med hälften vispgrädde och hälften mjölk.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven persiljesås i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den går bra att värma igen.

Kommentera receptet på Persiljesås

Skriv en kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Persiljesås är skrivet och fotat av Susanne Jarl.