Oxfilé med svampsås

Riktigt god och lyxig varmrätt! Recept på hur du tillagar oxfilén så den blir perfekt.
oxfilé med svampsås
En riktigt lyxig och god middag. På bilden serveras oxfilén med kantarellsås och ugnstekt potatis, lök och rödbetor med en timjankvist.
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Svampsås:

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Skär oxfilén i ca 2 cm tjocka skivor.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek oxfiléskivorna några minuter på varje sida så att det får färg (de ska inte bli genomstekta). Salta och peppra.

    (Stek köttet i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan.)

  3. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen. Ett bättre alternativ eftersom det inte är så bra att ställa in varma saker i kylskåpet är att täcka över med folie och ställa ut köttet om det är kallt ute. Köttet ska stå minst 30 minuter i kylen.

  4. Ställ in köttet i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter. Servera direkt.

servera Serveringstips:

Servera gärna med hasselbackspotatis eller ugnsstekta rotsaker.

GI GI Tips:

Servera med bara grönsallad.

Se även dessa recept

| GI | Huvudrätter | LCHF | Nyår | Nötkött |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Daniel Linoubli
Mycket gott och enkelt att tillaga. Vart väldigt uppskattat av sällskapet.
✏️ Skrivet av Ulla-Britt
Mycket gott o mycket enkelt recept. rekomenderas verkligen.

Visa alla kommentarer