Hem > Recept > Oxfilé med svampsås Oxfilé med svampsås 💬 2 kommentarer Riktigt god och lyxig varmrätt! Recept på hur du tillagar oxfilén så den blir perfekt. En riktigt lyxig och god middag. På bilden serveras oxfilén med kantarellsås och ugnstekt potatis, lök och rödbetor med en timjankvist. Tid: 1 timme 6 portioner Denna rätt är lämplig för matlådor. Ingredienser: 0,9-1,2 kg oxfilé 2-4 msk smör att steka i salt grovmalen svartpeppar Svampsås: 6-8 portioner kantarellsås Ugn: Lär dig mer om ugnsinställningarSå gör du med en varmluftsugn 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme Gör så här: Visa bilder steg för steg Skär oxfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek oxfiléskivorna några minuter på varje sida så att det får färg (de ska inte bli genomstekta). Salta och peppra.(Stek köttet i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan.) Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen. Ett bättre alternativ eftersom det inte är så bra att ställa in varma saker i kylskåpet är att täcka över med folie och ställa ut köttet om det är kallt ute. Köttet ska stå minst 30 minuter i kylen. Gör svampsåsen enligt dess recept. Ställ in köttet i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter. Servera direkt. Serveringstips: Servera gärna med hasselbackspotatis eller ugnsstekta rotsaker. GI Tips: Servera med bara grönsallad. Se även dessa recept | GI | Huvudrätter | LCHF | Nyår | Nötkött | Asiatisk oxfilé Burgundisk oxfilé Hasselbackspotatis Kantarellsås Béarnaisesås Stekt ryggbiff Klyftpotatis Potatisgratäng Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av Daniel Linoubli 2013-02-07 02:52 Mycket gott och enkelt att tillaga. Vart väldigt uppskattat av sällskapet. ✏️ Skrivet av Ulla-Britt 2010-01-06 17:45 Mycket gott o mycket enkelt recept. rekomenderas verkligen. Visa alla kommentarer
✏️ Skrivet av Daniel Linoubli 2013-02-07 02:52 Mycket gott och enkelt att tillaga. Vart väldigt uppskattat av sällskapet.
✏️ Skrivet av Ulla-Britt 2010-01-06 17:45 Mycket gott o mycket enkelt recept. rekomenderas verkligen.