| Varma såser |

Madeirasås

madeirasås

Madeirasås är en supergod sås som passar bra att servera till en fin köttbit t.ex. oxfilé, ryggbiff, entrecôte eller fläskfilé.

Fantastiskt god och lyxig sås som får smak av Madeira och torkad chili. Madeirasås passar bra till kött.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 1 timme varav 10 minuters jobb
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skala och hacka schalottenlöken fint.

  2. Hetta upp lite smör i en såskastrull på medelvärme. Fräs löken så att den blir genomskinlig utan att få färg.

  3. Tillsätt anchon, madeira, rött vin och kalvfond.

    (Anchon kan uteslutas men ger en väldigt god mild chilismak, inte alls starkt.)

  4. Låt koka på medelvärme till ca en tredjedel av vätskan återstår. Det tar ca 45 minuter.

  5. Lyft bort anchon. Vispa ner grädden och låt koka 5-10 minuter.

  6. Smaka av och tillsätt eventuellt socker och salt, jag har dock aldrig gjort det för min sås har smakat perfekt.

    Om du vill att såsen ska bli lite tjockare så rör ut majsstärkelse i lite vatten och vispa ner i såsen och låt koka någon minut.

    Servera och njut!

Beskrivande bilder

Madeirasås steg 1
1.
Madeirasås steg 2.1
2.1.
Madeirasås steg 2.2
2.2.
Madeirasås steg 3
3.
Madeirasås steg 4
4.
Madeirasås steg 5.1
5.1.
Madeirasås steg 5.2
5.2.
Madeirasås steg 6.1
6.1.
Madeirasås steg 6.2
6.2.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven sås håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går bra att värma igen på spisen eller i mikron.

Kommentera receptet på Madeirasås

Skriv en kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Madeirasås är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne