Kräftströmming

Gott och enkelt recept med strömming i ugn.
kräftströmming
Kräftströmming
Timglas Tid: 40 minuter varav 25 minuter i ugnen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri grädde och smör.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

  • ugnsform ca 15x25 eller 20x20 cm (så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan)

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C.

    Smörj en form, ca 15x25 cm eller ca 20x20 cm (formen bör vara så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan).

    instruktion steg 1 kräftströmming
    Smörj formen.
  2. Strö salt och dillfrön jämnt över bottnen av formen.

    instruktion steg 2 kräftströmming
    Salt och dillfrön.
  3. Skölj strömmingfiléerna och klipp bort ryggfenan.

    instruktion steg 3 kräftströmming
    Klipp bort ryggfenan.
  4. Rulla ihop varje strömmingfilé med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen med skarven nedåt.

    instruktion steg 4.1 kräftströmming
    Rulla ihop.
    instruktion steg 4.2 kräftströmming
    Skarven nedåt.
    instruktion steg 4.3 kräftströmming
    Lägg i formen.
  5. Blanda krossade tomater, grädde, ketchup och hälften av dillen.

    instruktion steg 5 kräftströmming
    Tomat, ketchup, grädde, dill.
  6. Häll över strömmingen.

    instruktion steg 6 kräftströmming
    Häll över strömmingen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 25 minuter tills den fått fin färg och strömmingen är genomstekt.

    instruktion steg 7 kräftströmming
    Grädda i ugnen.
  8. Ta ut ur ugnen, strö på resten av dillen och servera!

    instruktion steg 8.1 kräftströmming
    Klar från ugnen.
    instruktion steg 8.2 kräftströmming
    Strö på dill.
    instruktion steg 8.3 kräftströmming
    Servera.

servera Serveringstips:

Nykokt potatis, rivna morötter och finstrimlad vitkål.

LCHF LCHF Tips:

Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Denna rätt är fri från tillsatser om du köper äkta vispgrädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | GI | LCHF | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Giggi
Ska man bara salta botten av formen? Inte fisken eller såsen?
💬 Svar till Jane ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
✏️ Skrivet av Jane
Har gjort denna rätt flera gånger. Har blivit en riktig favoriträtt och är enkel att göra! :) Använder dock torkad dill för att det är det jag har hemma och jag skippar dillfrön i botten, men det blir riktigt smarrigt ändå.

Visa alla kommentarer