| Efterrätter | Frukost | GI Recept | Mellanmål |

Jordgubbsyoghurt

jordgubbar och yoghurt recept

En kall, frisk och hälsosam mellanmål eller frukosttillbehör som är enkelt och går snabbt att göra.

Superenkelt och gott recept till frukost, som mellanmål eller som en relativt nyttig efterrätt.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Häll de otinade jordgubbarna, jordgubbssylt och yoghurt i en matberedare eller mixer.

Kör till en jämn och slät smet.

Häll upp i portionsglas och servera!

servera Serveringstips:

Förvara i kylen fram till servering. Garnera gärna med några färska bär och citronmeliss.

GI GI Tips:

För lägre GI, uteslut jordgubbssylt och tillsätt lite mer yoghurt och söta med t.ex. sötströ (stevia).

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Kommentera receptet på Jordgubbsyoghurt

Skriv och läs alla 12 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Åsa  2011-01-04 14:24
Smaskens denna yoghurt kan jag klart rekomendera!!!!
   kommentar  Skrivet av  Nnika  2011-01-04 13:53
Guuuuudars vad gott det här var!
Tack för receptet. :-)
   kommentar  Skrivet av  Jocke  2009-06-22 16:27
Man kan ju ta smaksatt youghurt ex. Mild Yoghurt Vanilj 0,5% och sedan en klick honung och valfri fryst frukt. Färre kalorier och minst lika gott.

Skriv och läs alla 12 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Jordgubbsyoghurt är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne