Grillad lök i foliepaket

Grillad lök i foliepaket är ett gott tillbehör till annan grillad mat. Det är viktigt att löken verkligen blir genomstekt för att den ska bli riktigt god, len och fin i smaken.
grillad lök i foliepaket
Grillad lök i foliepaket.
Timglas Tid: 25 min, varav 20 min på grillen
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta olja istället för smör.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Använd helst färsk lök i knippe om det är säsong för det. Den blir mild och god i smaken.

    Färsk lök: Skär bort det översta av skaftet. Skaftet är också gott så släng inte bort för stor del av det. Om det är väldigt stora lökar kan de delas i halvor, låt annars vara som de är. Skaftet kan skäras av så att bitarna inte blir för långa så att både skaft och lök får plats i foliepaketen.

    "Gammal" lök: Skala och skär i klyftor.

  2. Lägg löken på mitten av en ugnsfolie.

  3. Lägg på en klick smör. Salta. Pressa ev. över vitlöksklyftor.

  4. Knyckla ihop ugnsfolien och lägg på grillen ca 20 min på svag värme (lägg i utkanten av grillen). Löken ska bli genomkokt, mjuk och len. Servera tillsammans med grillat.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven lök i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma i mikro.

Se även dessa recept

| Grillat | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer