Grahamsgrynsgröt

Grahamsgröt är god och nyttig gröt med fullkorn och fibrer som passar perfekt till frukost. Du kan tillaga den antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, blåbär, hallon eller sylt.
grahamsgrynsgröt
Grahamsgrynsgröt serverad med mjölk och äppelmos.
Timglas Tid: 7 minuter
Portioner 1 portion
Näringsvärde Näringsvärde per portion (531 g): 324 kalorier, 37 g kolhydrater, 12 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp.

    (I mikro: Detta kan också göras direkt på tallriken om du gör 1 portion i mikro. Mät upp ingredienserna och kör 2 min på full effekt.)

  2. Vispa ner grahamsgrynen. Sänk värmen och låt koka ca 5 minuter tills gröten är lagom tjock.

    (I mikro: Vispa ner grahamsgrynen och kör 1 minut på full effekt. Vispa. Kör 5 min på medeleffekt ca 400W.)

  3. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, färska bär eller jordgubbssylt.

GI GI Tips:

Servera med tillbehör som har lägre GI t.ex. bär, färsk frukt.

Se även dessa recept

| Frukost |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Sten Eriksson
Angående grahamsgryngröt i mikro
En klick smör i vattenmjölken som värms upp i 2 min på högsta värmen gör gröten både slät och god.
/Sten
💬 Svar till Linda ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det är inte samma recept. Här är recept på mannagrynsgröt.
✏️ Skrivet av Linda
Hej
Kan man använda mannagryn. Istället för Grahamsgryn?

Visa alla kommentarer