| LCHF | Varma såser |

Gräddsås

Gräddsås

En god gräddsås.

Enkelt recept på en mycket god gräddsås som passar bra att servera till kött.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 10 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.

    Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

  2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.

  3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.

    Servera!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 gräddsås
1.1. Vetemjöl.
instruktion steg 1.2 gräddsås
1.2. Mjölet utvispat i grädden.
instruktion steg 1.3 gräddsås
1.3. Vispa ner resten av grädden och mjölken.
instruktion steg 2 gräddsås
2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.
instruktion steg 3.1 gräddsås
3.1. Koka upp under omrörning.
instruktion steg 3.2 gräddsås
3.2. Koka på svag värme.

LCHF LCHF Tips:

Ta vispgrädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.

byt ut Variationstips:

Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.

Kommentera receptet på Gräddsås

Skriv och läs alla 27 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Magnus  
Stekskyn brukar åka i samt en klick svartvinbärsgelé tycker jag är gott
   kommentar  Skrivet av  Jotta  
Funkar lika bra om man blandar alla de våta ingredienserna och använder idealmjöl för att få till önskad konsistens. Kanongod sås som kan göras ännu godare med önskad kryddning!
   kommentar  Skrivet av  Martin  
Det är minst en msk för mycket mjöl i detta recept. Det blir tjockt som klister och får spädas med 2 dl vätska till minst!

Skriv och läs alla 27 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Gräddsås är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus