⭐ webmaster
Ryggbiff med vitlökssås och ugnsstekt potatis
Ingredienser:
Ugnsstekt potatis:
Stekt ryggbiff:
- 2 skivor ryggbiff
- salt
- grovmalen svartpeppar
- smör att steka i
Vitlökssås:
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- 1 tsk basilika
Utrustning:
- 1 st ugnsform som potatis och morötter får plats i
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Skala potatis och morötter. Skär potatis i klyftor och morötter i skivor eller strimlor. Lägg i en ugnssäker form.
-
Salta och ringla över olivolja och rör om. Salta och rör om så saltet blir jämnt fördelat.
-
Stek i mitten av ugnen i 225°C grader i 20 minuter.
Ta ut formen och rör om, salta och ringla ev. över mer olivolja om det fastnat i botten eller det ser torrt ut.
-
Ställ in i ugnen ytterligare 20-30 minuter tills det fått lite färg och potatisen är mjuk inuti. (Hur lång tid det tar beror på tjockleken på potatisklyftorna.)
Stek under tiden ryggbiffen och gör vitlökssåsen.
-
Hetta upp smör i en stekpanna. När det slutat bubbla är det varmt.
- smör att steka i
-
Lägg på köttet och stek 2-4 minuter per sida beroende på hur tjockt köttet är och hur genomstekt du vill ha det.
Salta och peppra under tiden du steker.
- 2 skivor ryggbiff
- salt
- grovmalen svartpeppar
-
Lägg köttet på ett fat fram till servering som bör ske så fort som möjligt medan köttet är varmt.
-
Mät upp mjöl och grädde i en såskastrull. Vispa ihop till en jämn smet utan mjölklumpar.
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 dl vispgrädde
-
Vispa ner mjölken. Låt koka upp under omrörning.
- 2 dl mjölk
-
Sänk värmen. Pressa i vitlöken. Tillsätt salt, vitpeppar och basilika. Vispa.
Låt småkoka 1-3 minuter.
Ugnsstekt potatis:
Stekt ryggbiff:
Vitlökssås:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
| Huvudrätter | Nötkött |
⭐ webmaster
Vilka diskussioner för en KÖTTBIT
Sen lägger man in köttet i ugnen på låg/medel-värme till det är färdigt.
Har gjort så i alla år som kock.
Men en skuren bit biff behöver knappt 2-3 min på varsin sida o det är färdigt!!
Vira in köttbiten i aluminiumfolie o låt vila nån minut efter stekningen oxå.