Biff à la Lindström

Gott och enkelt recept på klassikern Biff à la Lindström.
Biff à la Lindström med tillbehör
Biff à la Lindström serverad med potatismos, hackade inlagda rödbetor och stekta sockerärtor och rödlök. Mycket gott!
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt

Gör så här:

Häll ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och rör om. Låt stå ca 10 minuter så att det sväller. Under tiden det sväller kan man passa på att hacka lök, rödbetor och smörgåsgurka i små bitar.

Rör ner salt och svartpeppar och blanda därefter ihop med köttfärsen. Blanda sist ner ägg, hackad lök, hackade rödbetor, hackad smörgåsgurka och kapris.

Forma smeten till ca 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek ca 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme.

Var försiktig när du vänder biffarna för de ramlar ganska lätt isär.

När biffarna är färdiga stek lök och ev. haricot verts eller sockerärtor ett par minuter.

Servera tillsammans med potatismos och tillbehör.

Hacka lök och rödbetor
1. Häll ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och rör om. 2. Under tiden det sväller, hacka röd lök. 3. Hacka även rödbetor och smörgåsgurka i små bitar.
Blanda köttfärs
4. Nu har det svällt och smeten är betydligt tjockare. 5. Blanda salt och peppar och lägg i köttfärsen. 6. Rör ihop köttfärsen med smeten.
Forma till biffar
7. Blanda sist ner ägg, hackad lök, hackade rödbetor, hackad smörgåsgurka och kapris. 8. Forma till biffar. 9. Stek i en upphettad stekpanna 3-4 minuter på ena sidan.
Stekta biffar och tillbehör
10. Vänd på biffarna och stek 3-4 minuter även på andra sidan. 11. Var försiktig när du vänder biffarna så att de inte går sönder. Själv använde jag två stekspadar som på bilden. 12. Stek tillbehören, rödlöken behöver lite längre stektid än sockerärtorna så börja steka den några minuter före sockerärtorna.

GI GI Tips:

Biff à la Lindström har relativt högt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 5 dagar. Går också bra att frysa.

Se även dessa recept

| Lunch | Nötkött |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Anders
Tack. Ha gjort dehär några gånger men ha int tackat förut. Väldigt gott.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Anders: Jag har inte provat det men jag tror det går bra även med vetemjöl. Skriv gärna hur det blev om du provar!
✏️ Skrivet av Anders
Går det lika bra med mjöl som potatismjöl?
✏️ Skrivet av Mathilda
Det ser jätte gott ut och jag ska försöka göra den själv, men det blir svårt.



ha en trevlig dag /m