Ägghalvor med pepparrot

Goda ägghalvor med smak av pepparrot, garnerade med räkor. Gott som förrätt eller på buffébordet.
Ägghalvor med pepparrot
Mycket goda ägghalvor med räkor och pepparrot.
Timglas Tid: 20 minuter + tid för äggen att svalna
Portioner 8 ägghalvor

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Koka äggen hårdkokta. Låt dem sedan svalna i kallt vatten. Man kan även lägga in dem i kylen.

    (Så här hårdkokar jag äggen: Jag lägger äggen i kallt vatten i kastrullen och låter det koka upp och sedan när det börjar koka så sänker jag värmen på plattan och låter det fortsätta koka 10 minuter.)

  2. Skala äggen och skär dem mitt itu på längden. Lägg dem på ett fat. Gröp ur äggulorna och lägg i en bunke.

    (Det är bra om äggen är kalla, åtminstone inte varmare än rumstemperatur när detta görs.)

  3. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, pepparrot, salt och vitpeppar.

    Rör till en jämn smet, äggulorna ska mosas sönder så det inte blir några stora klumpar.

    Fördela smeten i ägghalvorna.

  4. Skala räkorna och lägg två räkor på varje ägghalva. Garnera med en dillkvist.

    Förvara i kylskåpet fram till servering (inom några timmar så att inte räkorna torkar och dillen vissnar.)

planera Planeringstips:

Äggen kan hårdkokas 1-2 dagar innan om man vill och förvaras i kylen.

Se även dessa recept

| Förrätter | Påsk |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer