Vit sirap

Vit sirap
Använd vit sirap när du bakar vetebröd och bullar.

Vit sirap eller vit baksirap är samma sak och är en sorts sirap som är lämplig att använda vid bakning av vetebröd och bullar. Sirapen gör att bröden och bullarna håller sig färska och mjuka längre.

Den vita baksirapen kan också användas till efterrätter och godis, i matlagning och även till pizza för att få en mjukare och luftigare pizzadeg (dock även sötare).

Den vita baksirapen kan man se som ett alternativ till vanligt strösocker, det ger en ganska neutral söt smak till skillnad från andra sirapssorter (ljus, mörk och brödsirap) som har mer karaktäristisk smak.

Tips om korken fastnar

Spola med varmt vatten under korken. Tänk också på att inte skruva fast korken om det har runnit sirap utan torka upp eller spola av med varmt vatten först. Sirap kan kleta ihop ganska ordentligt när det torkar.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vit sirap.

Energi: 320 kcal
Kolhydrater: 80 g (varav sockerarter: 80.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

syrup

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

Tummen upp GI tips:

Vit sirap har väldigt högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Strösocker. Eventuellt kan man byta ut mot ljus sirap men den har en mer kola-lik smak. Vit sirap har en mer neutral söt smak.

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger vit sirap?

Måttomvandla vit sirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Socker och sötningsmedel |


saffransbröd, längder och flätor

Saffransbröd - klippta längder och flätor

Baka goda och vackra saffranslängder och saffransflätor med mitt recept som tydligt visar med bilder steg för steg hur man gör. Gott, mjukt och saftigt saffransbröd.

klocka Tid: ca 2 timmar
Äppelmosbullar

Äppelmosbullar

Ett recept på goda och framförallt mycket enkla bullar med äppelmos. Degen jäser bara en gång och degen klickas ut vilket sparar mycket tid!

klocka Tid: 1 ½ timme

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Anette
Hej kan man baka mjuka kakor med enbart sirap istället för socker?
💬 Svar till solveig ericsson ✏️ Skrivet av Susanne
Du kan ta något mindre än 1 dl vit sirap istället för 1 dl strösocker, eftersom vit sirap är lite sötare än socker.
✏️ Skrivet av solveig ericsson
Om det står 1 dl strösocker i receptet hur mycket vit sirap ska man ta istället?

Visa alla kommentarer