| Rotfrukter |

Rödbetor

pil Recept med Rödbetor

rödbetor

Färska rödbetor i knippe.

Att koka rödbetor är ungefär som att koka potatis. Rödbetor kan kokas med skalen på, ca 25-50 minuter beroende på storlek. Känn med en provsticka. Därefter lossnar skalet lätt. Rödbetorna kan därefter läggas in eller användas i något recept.

Rödbetor är också väldigt goda ugnsstekta - precis som potatis. Ett tips är att blanda potatis rödbetor och andra rotfrukter, lök, svamp och grönsaker och ugnssteka dessa tillsammans.

Rödbetor innehåller kalcium, vitamin C, järn, magnesium, fosfor och mangan. Rödbetor hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips

Hitta Finns i affären:

Bland grönsaker och rotfrukter.

Tummen upp GI tips:

Rödbetor har ganska högt GI precis som potatis.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig fler veckor i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 10 kr/kg.

Kundvagn Köptips:

Passa på att köpa färska rödbetor på sensommaren och hösten.

Byt ut Ersätt med:

Rödbetor är svåra att byta ut, ibland kan det passa med morötter eller andra rotfrukter istället.

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen rödbetor

Skriv och läs alla 5 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Steve Karlsson    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-12-03 19:13
Tack för bra tips, det låter verkligen jättegott!
   kommentar  Skrivet av  Steve Karlsson  2015-12-01 10:29
En av mina favorit saker att göra med rödbetor är att marinera kött, min favorit är lamm ben, och lägga rödbetor, potatis, morötter och fennel runt köttet. Sätter ugnen på 225 och har det inne en timma. Väldigt smaskens. Köttet marinerar jag I en krydd blandning jag steker I en het järnpanna. En handful fenugreek seeds, en handful av rosmarin och en handfull av oregano. Blanda det I olivolja och vitlök till en marinad over köttet. Rödbetorna blir jättegoda ungsbakade med köttet.
   kommentar  Skrivet av  Hidde  2011-09-11 15:34
Man kokar rödbetor med skalet på för att inte färgen skall "läcka".

Skriv och läs alla 5 kommentarer

Helstekt inlindad kotlettrad med pesto

Ett recept på en riktig festmåltid! Helstekt kotlettrad fylld med pesto inlindad i skinka. Bilder steg för steg.

Tid: ca 4 timmar, varav 10 min jobb     Recept med bilder steg för steg!

Inlagda rödbetor

Att lägga in rödbetor själv är inte svårt. Man kokar rödbetorna och sedan gör man ett inläggningsspad. Mycket godare än köpta. Bilder steg för steg.

Tid: 1 timme, varav 40 min kokning     Recept med bilder steg för steg!

Rödbetor med chèvre

Recept på rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter. Mycket gott som förrätt eller tillbehör. Bilder steg för steg.

Tid: ca 1 timme varav 25 min kokning och 10 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Rödbetskornotto

Recept på rödbetskornotto - mycket gott och en riktig färgklick på tallriken. Bilder steg för steg.

Tid: 45 minuter, varav 15 min koktid     Recept med bilder steg för steg!

Rödbetstsatsiki

Rödbetstsatsiki är gott och passar till det mesta som en god kall sås. Perfekt på julbordet att äta till köttbullar och skinka.

Tid: 10 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Ugnsstekta rotsaker

Enkelt recept på ugnsstekta rotsaker och vitlök som blir jättegott. 40 minuter i ugnen. Gott till kött.

Tid: en timme     Recept med bilder steg för steg!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus