Inläggningssill

inläggningssill
En av de vanligaste sorterna inläggningssill.

Inläggningssill är oftast sillfiléer som ligger i en saltlake och som man själv kokar en lag och lägger in. Köper man saltsillfiléer behöver man inte rensa fisken vilket man bör göra om man köper hela salta sillar. Före tillagning måste den saltade sillen urvattnas för att dra ur en del av saltet.

Skölj av filéerna och lägg dem i en bunke. Häll på minst 3 liter vatten till 4 filéer. Låt ligga ca 10-12 timmar. Om man byter vatten några gånger går det fortare.

Inläggningssill finns att köpa i hinkar, konservburkar och ofta i lös vikt över disk i fiskdisken.

Det finns även färdigurvattnad sill att köpa klar för inläggning direkt.

Sill är rik på naturligt Omega-3.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller oftast konserveringsmedel. Läs på förpackningen.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av inläggningssill.

Energi: 198 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 14 g
Fett: 16 g

Tips och info

Liknande ingredienser

| Inläggningar |


Citronsill

Citronsill

God citronsill med frisk och syrlig citronsmak. Gott som förrätt, buffé, till midsommar, eller på påskbordet. Enkelt recept.

klocka Tid: 1 timme (varav 20 min jobb) + minst 24 timmar i kylskåp
Lingonsill

Lingonsill

Enkelt och gott recept på lingonsill - inlagd sill med lingon som går snabbt att göra. Passar perfekt på julbordet.

klocka Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen
sillsallad

Sillsallad

Mycket god sillsallad som är enkel att göra. Jättegott med sötsyrliga äppelbitar. Mycket godare än köpt.

klocka Tid: 30 minuter

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer