⭐ webmaster
Askorbinsyra
Recept med Askorbinsyra
Näringsvärden
Vikt-Volym
Askorbinsyra (E300) är en ren C-vitamin som framställs på konstgjord väg och är därför att anse som en tillsats.
Askorbinsyra används för att undvika att frukt och bär ska brunfärgas vid konservering.
Askorbinsyra används också för C-vitaminberikning. Det går bra att blanda med vatten och dricka och smakar som citronvatten.
Så använder du askorbinsyra för att konservera mos, sylt eller marmelad
Ta 0.5-1 krm askorbinsyra per kilo mos, sylt eller marmelad. För att få askorbinsyran jämnt fördelad är det bra att röra ut den i en liten del av moset/sylten/marmeladen först och sedan röra ihop med resten.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Askorbinsyra är en tillsats - E300.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av askorbinsyra.
Energi: | 0 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g (varav sockerarter: 0.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g (varav mättat fett: 0 g, enkelomättat fett: 0 g, fleromättat fett: 0 g) |
Fibrer: | 0 g |
Transfett: | 0 g |
Kolesterol: | 0 mg |
Natrium: | 0 mg |
Tips och info
Finns i affären:
Bland kryddor.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 3 år, se bäst före datum.Pris:
ca 10 kr för en liten påse 35 gVad väger askorbinsyra?
Måttomvandla askorbinsyra mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Övrigt |
Äppelmos
Recept på Äppelmos. Passa på när du har mycket äpplen! Enkelt och gott! Hemgjort är mycket godare än köpt.
⭐ webmaster
Hjortronsalt?
MVH Emma