Tacoköttbullar
Ingredienser:
Tacokrydda:
- 1 tsk chilipeppar
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 krm vitlökspulver
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1,5 tsk salt
Till servering:
- 2 portioner pasta
- 1 dl turkisk yoghurt (10%)
Gör så här:
-
Blanda kryddorna i en stor skål.
- Tacokrydda:
- 1 tsk chilipeppar
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 krm vitlökspulver
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1,5 tsk salt
- Tacokrydda:
-
Blanda färsen med kryddorna.
- 400 g nötfärs
-
Tillsätt ägget och blanda.
- 1 st ägg
-
Forma till lite större köttbullar ca 4 cm i diameter och lägg på en skärbräda.
-
Hetta upp en stekpanna med smör, när smöret slutat bubbla och börjar blir lite brunt är det dags att börja steka köttbullarna.
Skaka pannan med jämna mellanrum så att köttbullarna blir stekta runt om. Stek till köttbullarna är genomstekta på medelvarm värme. (Total stektid ca 10-15 minuter.)
-
Koka pasta, gärna tagliatelle, under tiden och förbered ev. sallad.
- 2 portioner pasta
-
Servera tacoköttbullarna med pasta, yoghurt (10%) och gärna en sallad. Yoghurten är god naturell till eftersom köttbullarna har mycket smak.
- 1 dl turkisk yoghurt (10%)
Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
Inredningshjälpen/Anette
⭐ webmaster
Något jag ska göra om^^