Sill med kryddgrönt

5-minuterssillen är klar när du köper den - bara att smaksätta och låta stå kallt några timmar. Den här sillen är len och fin i smaken och blev hela familjens favorit på midsommarbordet. Enkelt och gott recept på snabbsill!
Sill med kryddgrönt
Gott och enkelt recept på sill i god mild krämig grön sås.
Timglas Tid: 15 minuter + minst 2 timmar i kylen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

  • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)

Sås:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär upp sillförpackningarna. Häll lite av lagen (1 msk om du gör en sats) i en mixerbunke. Resten av lagen kan du hälla ut.

    Om du köpt sill i bitar, skär dem i mindre bitar.

    Lägg sillbitarna i en stor glasburk eller flera mindre glasburkar eller en fin skål som du senare serverar sillen i.

  2. Hacka kryddorna grovt och lägg i dem i mixerburken.

    Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar.

    Mixa alltsammans med en handmixer, mixer eller matberedare till en slät ljusgrön sås.

  3. Häll såsen över sillen och rör om. Ställ kallt i några timmar eller till nästa dag.

servera Serveringstips:

Servera med färskpotatis.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Sillen håller sig i kylen 2-3 dagar.

Se även dessa recept

| Påsk | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av 000
Hej, jag vill veta att om jag skulle prova detta?
✏️ Skrivet av Stina Holm
Den är en favorit hos mig o min son. Snyggt jobbat!
💬 Svar till Kaisa ✏️ Skrivet av Susanne
Varsågod, hoppas det smakar bra också! :)
✏️ Skrivet av Kaisa
Bra när det står hur länge det håller sig! Tack! :-)

Visa alla kommentarer