Hej! Jag har gjort skumbollar i långpanna med socker florsocker äggvita kalt vatten Kokande vatten med gelatinpulvet enligt receptet. Men det rinner ut genomskinlig vätska lite tjock i långpannan när det har stått i kylskåpet ett par timmar, vad kan det beror på? Hälsningar Gudrun
✏️Skrivet av Stephanie
Kladdar de ihop sig i kylen/frysen om man inte har bakplåtspapper mellan? Skyddar kokosen eller blir rutorna blöta eller vätskar i kylen?
✏️Skrivet av Anna
Jag tycker att dom blev för kompakta när dom var färdiga i kylen, hade velat ha lite fluffigare, man kanske kan ta lite mindre gelatin?
✏️Skrivet av Julbaket
Smakade dessa på jobbet och ville själv prova att göra en dubbel sats till jul. Ersatte gelantinet med agar agar för en vegetarisk variant. Efter att ha kört med elvispen nästan en timme hade det fortfarande inte tjocknat. Upptäckte också att agar agar blandningen bara lagt sig som en tjock gelé i botten. Tycker även att agar agar har en konstig eftersmak - lite alg-liknande. Vet inte vad jag ska göra... Kanske slänga hela långpannan?
✏️Skrivet av Tobias Olausson
Var lite för snabb på bollen med de veganska kakorna, som tyvärr inte stelnade ordentligt. Kan ha varit dosering kanske, ska prova lite mer :)