Mustig och god köttgryta med smak av tomat, chili, vitlök m.m. som ju längre den kokar ger desto mörare kött. Enkelt recept på ett gott långkok med högrev.
Välj ett LCHF-vänligt rödvin eller ta vatten istället. Servera med grönsaker med lågt GI, (servera inte med ris).
Tips för att undvika tillsatser:
Rödvin och köttbuljong innehåller tillsatser, rödvin kan ersättas med vatten och köttbuljong kan ersättas med lite salt.
Planeringstips:
Det går bra att dubbla satsen eller tredubbla om du har en tillräckligt stor gryta. Mängden ingredienser är inte jättenoga så anpassa på ett ungefär efter hur stor köttbit du har köpt.
Hållbarhet och förvaring:
Köttgrytan kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Går även bra att frysas och då håller den sig minst 3 månader.
Detta är en återkommande favorit hos oss - jätte god och vi äter den med potatismos!! supergott
✏️Skrivet av Lena
Detta recept verkar supersmarrigt. Kan man göra denna gryta även på fläskkött t ex picnicbog istället som är billigare. Blir tillagningstiden densamma eller längre?
⭐
webmaster
💬Svar till
Eva Sundin
✏️Skrivet av Susanne
Varsågod, roligt att höra! :)
✏️Skrivet av Eva Sundin
Tack för receptet, det blev mycket uppskattat
✏️Skrivet av Marlene
Min äldste son (8 år) sa "det här är det bästa jag ätit på hela veckan. Det här måste du göra om!" Och jag kan bara hålla med honom.