⭐ webmaster
Choklad
Recept med Choklad
Näringsvärden
Du kan antingen använda bakchoklad, blockchoklad eller vanlig choklad du hittar i godishyllan i affären i recepten. Du bör dock undvika det som endast kallas block
.
Blockchoklad och bakchoklad är choklad som framställs för att användas i bakverk. De tål uppvärmning vilket inte är säkert att vanlig choklad gör.
Smält eller flagad choklad används ofta som garnering. Man kan också använda choklad att doppa småkakor i eller göra sitt eget chokladgodis.
Choklad hittar du nog i alla affärer. Det finns många olika sorter, dyrare och lite billigare sorter av ljus choklad, mörk choklad samt vit choklad.
Det som heter Block
i affären (utan choklad i namnet) gör det eftersom den inte innehåller tillräckligt mycket choklad för att få heta choklad. Där har man ersatt kakaosmöret med annat fett.
Jag rekommenderar att man använder en choklad av god kvalitet och inte de som kallas för block
. Det är bara att smaka på chokladen så känner man skillnaden i kvalitet.
Skillnad på blockchoklad och bakchoklad
Blockchoklad innehåller inte kakaosmör och håller sig därför bättre i rumstemperatur utan att smälta. Bakchoklad är mer likt vanlig choklad men lämpar sig bättre till bakning eftersom den tål upphettning. Bakchoklad har godare och "chokladigare" smak än blockchoklad.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Kan innehålla laktos
Generellt gäller ju mörkare choklad desto mindre laktos. Vissa mörka sorter innehåller ändå spår av laktos. Kolla innehållsförteckningen.Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av choklad.
Energi: | 547 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 54 g |
Protein: | 7 g |
Fett: | 34 g |
Fibrer: | 1 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Chocolate blockFinns i affären:
Bland bakgrejer.GI tips:
Ju högre kakaohalt det är desto mindre söt är chokladen och desto bättre ur GI-synpunkt.Hållbarhet och förvaring:
Förvaras i rumstemperatur, gärna något svalare men inte i kylskåp.Pris:
ca 25 kr för 200 gErsätt med:
Smält choklad i ett bakverk kan ibland bytas ut mot kakaopulver, smör och socker.Apelsinmandelrutor med chokladtäcke
Mycket goda kakor med endast 4 ingredienser: mandelmassa, apelsin, ägg och choklad. Bakas enkelt i långpanna.
Chokladcheesecake med kolasås
Fantastiskt god frusen cheesecake med choklad och kolasås (dulce de leche) som är enkel att göra och går att förbereda helt och hållet. En underbar glasstårta som imponerar på gästerna.
Chokladcigarrer
Recept på chokladcigarrer. Nötkakor doppade i choklad. Goda klassiska småkakor.
Chokladdoppad frukt
Chokladdoppad frukt är ett gott recept med lågt GI på frukt doppad i choklad. Gott som godis eller garnering på bakverk.
Chokladglass
Recept på godaste chokladglassen som du enkelt gör själv med eller utan glassmaskin!
Chokladmuffins med hallon
Baka goda stora och lyxiga chokladmuffins med chokladbitar och hallon i. En ljuvligt god smakkombination. Enkelt recept.
Chokladsufflé
Enkelt recept på god och krämig chokladsufflé som du enkelt gör i små formar. Servera varma från ugnen.
Dajmtårta / Glassmarängtårta
En drömgod glassmarängtårta. En lyxigt god glasstårta som är perfekt att göra i förväg och förvara i frysen. Kallas även dajmtårta.
Enkel glass
Gör din egen glass med detta superenkla recept som kan varieras i det oändliga. Förslag på massor av smaksättningar.
Havreformar med kokos och choklad
Baka mjuksega havreformar med kokosflingor och en stor bit choklad. Enkelt recept som görs i en kastrull och går snabbt att göra!
Ischoklad
Gör din egen goda ischoklad. Du behöver choklad, kokosfett och ischokladformar. Det går snabbt och enkelt att tillverka detta klassiska julgodis. Även förslag på smaksättningar.
Jordgubbstårta
Jordgubbstårta är en riktig sommartårta. Ett recept på gräddtårta med jordgubbar. Sockerkaksbotten och vaniljkräm och jordgubbar som fyllning och självklart garnerad med jordgubbar.
Kolakladdkaka
Underbar kolakladdkaka med chokladbitar i. Fantastiskt god och lättbakad. Enkelt recept. Servera med grädde eller glass.
Kondiskakor
Mycket goda mazarinliknande kakor för den som gillar choklad och mandel. Receptet går fort och är enkelt att göra.
Marängkrisptårta
Recept på marängkrisptårta. En ljuvligt god marängtårta med en fantastisk citronsmörkräm som fyllning. Toppad med vispad grädde och choklad.
Pannacotta med vit choklad
Ett lyxigt recept på pannacotta med vit choklad. Riktigt krämig, len och fin och lagom söt smak. En väldigt fin dessert.
Påskgodis
Marsipanägg doppade i choklad är påskgodis som du enkelt gör själv med marsipan eller mandelmassa och choklad med detta recept.
Sachertårta
Baka själv Sachertårta som är en mycket god och lyxig chokladtårta med mycket choklad. Klassiskt tårtrecept.
⭐ webmaster
Kan man blanda i socker i smält blockchoklad? Jag ska doppa bananer i det, men blockchoklad jag köpte var inte så söt som jag skulle vilja.
Nu kan jag Baka bra utan att det blir kavs och en gega
MVH......... Amina yossof