Bloggens startsida

Jag rullar sushi hemma hos Sigrid Bárány

Publicerad 08 mars 2016 15:05

Jag har aldrig tidigare gjort sushi så när jag blev hembjuden till Sigrid Bárány för att rulla sushi tyckte jag det lät väldigt bra att få lära sig det så jag tackade ja.

Susanne Jarl och Sigrid Bárány
Jag och Sigrid Bárány hemma hos Sigrid.

Sigrid visade sig vara både trevlig och duktig på sushi, kanske inte helt otippat, så vi hade en väldigt trevlig och lärorik eftermiddag tillsammans med Nico Bonassi från Graviz som även fotograferade.

tillverkning av sushirullar
Tillverkning av sushirullar.

Jag måste säga att det var mycket enklare än jag trodde att göra sushirullar. Så klart hade ju Sigrid förberett en massa godsaker och det tar ju förstås också tid som man måste räkna in om man gör själv men det finns ju även både enkla och goda saker man kan köpa färdigt som t.ex. gravad lax så det tar ju inte så jättelång tid att fixa själv om man väljer det. Man kan även använda olika rester, det behöver inte vara så avancerat egentligen.

sushirulle med pepparrot
En god sushirulle med bland annat gravad lax och pepparrot som strax ska rullas ihop

Sigrid kan ju verkligen det här med smaker, det märkte jag ju, så otroligt gott det blev, tror aldrig jag ätit så god sushi och det menar jag verkligen. Det blev inte riktigt lika gott när jag gjorde mina egna sushirullar hemma senare får jag erkänna men det blev ändå väldigt gott!

Susanne Jarl och Sigrid Bárány äter sushi
Det är gott med sushi.

Susanne Jarl och Sigrid Bárány äter sushi hemma hos Sigrid
Mums mums med sushi.

Så jag rekommenderar er att komma igång med att göra hemgjord sushi ni också, börja med lite enkla ingredienser som du gillar.

/Susanne

Publicerad  08 mars 2016 15:05

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer