Bloggens startsida

Plommonspäckad karré

Publicerad  03 februari 2008 17:49 i Recept och mat 

Något som är både gott och enkelt är att köpa en plommonspäckad karréstek. Det är benfritt karrékött med instuckna katrinplommon.

plommonspäckad karré

Jag köpte en färdigspäckad.

Man kan också göra det enkelt själv genom att köpa en benfri karréstek. Lägg den med den lite fetare, marmorerade sidan uppåt och skär små snitt ca 1 ½ - 2 cm djupa med spetsen på en vass kniv. Stoppa i 10-12 st kärnfria katrinplommon.

Sedan lägger man karrén i en ugnsform och stoppar in en köttermometer med spetsen så nära mittpunkten av köttbiten som möjligt. Ställ sedan in den i den nedre delen av ugnen i 175°C och låt stå där tills termometern visar 85°C. Det tar ca 2 timmar.

När det är klart, låt steken stå ca 10-15 min i rumstemperatur innan du skär upp den.

Sås 4 portioner, kan du göra på skyn. Vispa ihop 1 dl grädde med 1 ½ msk vetemjöl, tillsätt skyn och späd med vatten så att sky + vatten blir ungefär 2 dl. Tillsätt 1-2 msk kalvfond och låt koka upp och puttra ett par minuter.

plommonspäckad karré serverad
Min plommonspäckade karré serverad med såsen jag beskrev ovan samt ugnsstekta rotsaker och en kvist rosmarin.

Publicerad  03 februari 2008 17:49 i Recept och mat 

Skriv och läs alla 2 kommentarer

De nyaste kommentarerna

 svar  Svar till  Fredrik    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-01-23 18:33
Jag har också bara en ugn vilket jag tror de flesta har, men ibland skulle man gärna haft två. :)
Jag brukar göra köttet först och sedan låta det stå framme i rumstemperatur och vila när jag gör det andra i ugnen, sedan skär jag upp köttet strax före servering. Köttet blir saftigare av att vila och går bra att servera ljummet.
   kommentar  Skrivet av  Fredrik  2014-01-23 18:03
Jag har bara en ugn. Hur planerar man ugnsanvändningen om man kombinerar detta med ugnsstekta grönsaker?

Relaterade blogginlägg till Plommonspäckad karré


Susanne är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse.

feed Följ Recepten.se