Bloggens startsida

Susannes matblogg

Nya goda kryddor

Publicerad 2007-11-02 19:45

På kryddavdelningen i mataffären kan man nu hitta en rad olika nya kryddor med kryddkvarn på från Santa Maria. På bilden nedan ses några av dem.

Santa Maria kryddkvarnar

Jag har provat alla dessa på bilden och jag gillar allihopa. De sätter piff på många rätter och är lätta att använda för att hitta på nya egna rätter. Det är bara att steka kött/fisk/fågel och krydda med någon passande krydda. Servera med ris/pasta/potatis och grönsaker och du har en komplett måltid.

Mina favoriter av dessa kryddor är Seafood & Fish och Chili explosion om jag måste välja ;)

Cirkapris i affären för en kryddburk är 33 kr. Det kan tyckas dyrt men en kryddburk räcker å andra sidan till väldigt många måltider, så utslaget per måltid blir priset en fråga om någon krona eller två på sin höjd.

Jag kommer skriva mer om respektive krydda framöver och jag kommer även publicera recept med dessa kryddor.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Ola Johansson ✏️ Skrivet av Susanne
De finns i kryddhyllan i mataffären, kanske inte de allra minsta mataffärerna men normalstora butiker har dem i sortimentet i alla fall på ICA. De går säkert att köpa på nätet också, där finns ju verkligen allt. Hoppas du hittar dem, några av dem är fortfarande mina favoriter och det har ju gått några år nu sedan dessa kryddor lanserades.
✏️ Skrivet av Ola Johansson
Söker dessa kryddor!
Var kan man köpa dem??
Nätet?
Butik i Strängnäs-Eskilstuna?
Med vänlig hälsning, Ola
✏️ Skrivet av Daniel L
Karré ! Om du gillar heta smaker kan jag rekommendera Harissa ! En krydda ifrån mitt hemland Tunisien som är väldigt stark och god. Finns både som torkad krydda och som puré.
✏️ Skrivet av Karré
Chili explosion är god, men namnet är missvisande, det är inte alls nån explosiv chilismak utan ganska mesig. Man kan i princip äta den med sked utan att bränna sig på tungan. Förklaringen är att det röda i burken som man tror är chilipeppar i själva verket är soltorkade tomater (det mesta i alla fall). Fusk tycker jag som gillar heta smaker.
✏️ Skrivet av Annie Malm Joahsnsson
tidigare kunde jag köpa en krydda som hette Sambal Nasi Goreng och har ett så gott recept

Kryddan finns inte längre att få tag i här i Ljusdal med omnejd Kan ni Hjälpa mig?

Visa alla kommentarer